+ mer

VW vurderer å slutte med dieselmotorer

Volkswagens direktør Matthias Müller antyder at det kan bli helt slutt på bruken av dieselmotorer etter avsløringen av utslippsjuks i fjor høst.

– I etterkant av hendelsene må vi spørre oss selv om vi ønsker å bruke mer penger på en videre utvikling av diesel, sier Müller til den tyske avisen Handelsblatt. Videre lover han at VW vil ta en grundig kikk på problemet.Mueller peker mot en tøffere lovgiving av utslipp vil tre i kraft i 2020.– Vi har en antydning om hva som vil skje fremover i de neste fem til ti årene, sier han.– Det er allerede i dag klart at håndtering av eksosutslipp vil bli kostbart og omstendelig, fortsetter Mueller.Samtidig vil elektrisk kraft bli billigere, sier han, men påpeker at dieselteknologi fortsatt er veldig populært rundt om i Europa og i Tyskland.I september i fjor ble det avslørt at VW hadde installert programvare for utslippsjuks i minst 11 millioner dieselmotorer verden rundt. (©NTB)

Motor