/----/

Elbilsalget ned 18 prosent

Rundt 15 prosent av alle nye biler som ble solgt i første halvår i år var elbiler.

Det er en nedgang fra drøyt 18 prosent ved samme tid i fjor.– Vi har sett en betydelig tilbakegang for elbilene det siste året. På samme tid i fjor var markedsandelen 18,4 prosent, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.Elbiler utgjorde 11.744 av de 77.749 personbilene som ble registrert i første halvår, viser nye tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Andelen falt med andre ord til 15,1 prosent i første halvår i år.Men i tillegg kommer ladbare hybridbiler, som nå har en markedsandel på nesten 13,3 prosent. Det er kraftig opp fra 4,5 prosent i fjor. Dermed utgjør den samlede andelen ladbare personbiler 28,4 prosent – hele 5,5 prosentpoeng høyere enn i første halvår 2015. (©NTB)Salget av Tesla falt med 48,6 prosent i juni 2016 sammenlignet med samme måned i fjor, og er da ned 53,3 prosent så langt i år.Blant de mest solgte merkene var det Mercedes som økte mest i juni, med hele 33,7 prosent. Så langt i år er oppgangen på 26,9 prosent og dermed har Mercedes bare fem foran seg på listen i år.På plassen foran Mercedes finner vi Ford, med en økning på 27,5 prosent i juni og 9,8 prosent i år.BMW på 3. plass øker med 29,2 prosent så langt i år, men junisalget var ned 4,8 prosent.Volkswagen topper foran Toyota, men mens Toyota økte med 13,8 prosent i juni falt salget av VW med 8,6 prosent.Hele salgsoversikten for juni

Les også