Hyperaktuell hybrid crossover

Den nye crossoveren kommer både med og uten ledning.

Kia har opplevd kraftig vekst i Norge, ikke minst etter lanseringen av den svært populære elbil-varianten av tøffe Kia Soul. Modellen har tiltrukket seg yngre kjøpere enn de som tradisjonelt har kjøpt det koreanske bilmerket.Nå kommer en ny modell som bør passe perfekt i Norge. Det dreier seg om crossoveren Niro, som størrelsesmessig plasserer seg mellom Golf-konkurrenten cee’d og den litt større SUV-en Sportage.Niro er en hybrid med en 1,6 liters bensinmotor på 105 hk og en elektromotor på 43,5 hk. Samlet systemeffekt er 141 hk. Med et CO2-utslipp så lavt som 88 gram per kilometer får Niro lave avgifter og dermed en gunstig pris. I henhold til EU-normer er forbruket så lavt som 0,38 liter på mila med de minste felgalternativene.Basismodellen (Classic) koster fra 265.000 kroner, mens velutstyrte Active, som trolig blir bestselgeren i Norge, er priset fra 295.000 kroner. Topputgaven Exclusive, med alt utstyrt, inkludert skinninteriør, ventilerte seter, trådløs lading av mobiltelefoner osv, koster 30.000 kroner mer.Det virker gunstig.Om ett års tid kommer utgaven som blir enda mer spennende sett med norske øyne, en ladbar hybrid. De endelige spesifikasjonene er ikke klare, men under et pressemøte tirsdag ble det opplyst at foreløpige tall tilsier en elektrisk rekkevidde på 50 km,, samt et CO2-utslipp på 35 gram. Dette bør bil en prisbombe i Norge.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Venter nye kunderSvært lettkjørtHengerfeste til 16.000Nyhetsrush i vente

Les også