+ mer

Tesla-eier: – Autopiloten reddet livet mitt

En Tesla-eier i USA sier bilens autopilot reddet livet hans da den kjørte ham til sykehus da han ble rammet av akutt sykdom.

37 år gamle Joshua Neally fortalte nylig om hendelsen til nettmagasinet

. Etter at han plutselig ble rammet av blodpropp i lungene mens han satt i Teslaen i slutten av juli, kjørte autopiloten bilen over 3 mil på en motorvei fram til et sykehus.Neallys tilstand ble gradvis dårligere, men han klarte å kjøre bilen de siste meterne selv. På sykehuset fikk han behandling, og han kunne skrives ut samme kveld.Teslas autopilot er i stand til å styre og regulere hastigheten selv og kan gjøre bilen delvis selvkjørende under landeveiskjøring. Føreren er likevel nødt til å følge svært nøye med mens funksjonen er i bruk.Autopiloten fikk sterk kritikk etter at en bilfører som brukte funksjonen, omkom i en kollisjon med en lastebil i Florida i vår. (©NTB)

Motor