Tesla varsler ekstreme nyheter

Tesla avslørte nyheter tirsdag kveld.

Tesla meldte tirsdag kveld at de lanserer Model S P100D. Med Ludicrous-modus blir det den tredje raskeste produksjonsbilen som noen sinne er bygget, med 0-60 miles per time (96 km/t) på bare 2,5 sekunder. Bare LaFerrari og Porsche 918 Spyder er raskere, men dette var biler laget i begrenset produksjon i en mye høyere prisklasse. Disse kan ikke kjøpes nye lenger.Med 100 kWh batterikapasitet økes også rekkevidden til 613 km i henhold til EU-syklus og 315 miles i henhold til den amerikanske EPA-syklusen. Det blir dermed den første elbilen som klarer en rekkevidde på over 300 miles per lading.Den større batteripakken blir også tilgjengelig i SUV-en Model X, som vil klare 0-60 miles per time på bare 2,9 sekunder i Ludicrous-modus. Her er rekkevidden oppgitt til 542 km.Kunder som har bestilt biler med P90D Ludicrous, men som ikke har fått bilene ennå, kan betale 10.000 dollar for en oppgradering, mens eksisterende kunder må ut med 20.000 dollar da deres brukes 90 kWh-pakke må resirkuleres.Les mer hos Tesla

Les også