Bilsalget stiger videre etter første fall på 34 måneder

Bilsalget i Europa fortsetter oppturen etter nedgangen i juli.

European Automobile Manufacturers Association (ACEA) melder om en vekst i bilsalget (registreringstall) på 10,0 prosent i august 2016. Det skjedde etter at juli (-1,4 prosent) markerte første måned med fall i salget etter 34 måneder på rad med vekst. Juli kan med andre ord bare ha vært en liten fartsdump. Totalt ble det registrert 819.126 personbiler i løpet av august. Ifølge ACEA er tallene sterke tatt i betraktning at august normalt er en av de roligste månedene i Europa grunnet sommerferie.Blant de store markedene utmerket Italia og Spania seg med en vekst på henholdsvis 20,1 og 14,6 prosent, fulgt av Tyskland (8,3 prosent). I Frankrike var veksten på 6,7 prosent, mens det britiske salget økte med 3,3 prosent.Fra januar til august var veksten på 8,1 prosent til 9,8 millioner biler.Les hele rapporten her

Les også