Lokker med SUV med 780 liter bagasjerom

Helt nye Peugeot 5008 blir en klasseledende SUV, hevder produsenten.

Navnet er det samme, men alt annet er nytt. Helt nye Peugeot 5008 er basert på PSA Groups EMP2-plattform og leveres med en mengde nyvinninger som sikrer komfort og sikkerhet i toppklasse, melder Peugeot.SUV-segmentet har endret seg veldig mye siden den første generasjonen Peugeot 5008 ble lansert i 2009. Bilkjøpere kan nå velge mellom en rekke SUV-er i alle segmenter, og biltypen er nå den tredje mest solgte i Europa – kun slått av småbilene i B-segmentet og kompaktklassen. Peugeot har valgt å bygge nye 5008 som en SUV, og dermed droppe MPV-nisjen den første generasjonen passet inn i, av flere grunner. Først og fremst fordi MPV-ene er en biltype som kun etterspørres i Europa, og nye 5008 skal være en global bil som er attraktiv i alle markeder. I tillegg har SUV-suksessen i C-segmentet ført til en fallende etterspørsel etter de mer tradisjonelle biltypene.Nye Peugeot 5008 skal være klasseledende blant de store C-segment-SUV-ene. Ved hjelp av moderne teknologi, Peugeots i-Cockpit-interiør og sine praktiske egenskaper skal bilen bidra til merkets statusheving og bli den bilen alle syvseters SUV-er i C-segmentet måles etter.Bagasjerommet som femseter måler 780 liter, og i kombinasjon med et passasjersete foran som kan legges ned har 5008 en lastelengde på imponerende 3,2 meter. 5008 leveres med to forskjellige bensinmotorer på 1,2 og 1,6 liter. Disse yter henholdsvis 130 og 165 hestekrefter. 130 kommer med både manuell girkasse og automatgir. 165 leveres kun med automat. For kunder som ønsker dieselmotor finnes det fire forskjellige alternativer. En 1,6-liter leveres med 100 eller 120 hestekrefter. Versjonen med 100 hestekrefter vil ha en femtrinns manuell girkasse, mens versjonen med 120 hestekrefter leveres med både sekstrinns manuell og automat. En 2-liters dieselmotor er også tilgjengelig, og denne yter 150 eller 180 hester – hvor sistnevnte kun er tilgjengelig i toppmodellen GT.Bilen vil bli vist frem for publikum på bilutstillingen i Paris i oktober, og den vil komme på det norske markedet i mars 2017. Priser vil bli tilgjengelig på et senere tidspunkt, opplyser den norske importøren.

Les også