+ mer

Ny Alfa Romeo satte rekord på Nürburgring

7,32 er den nye rekorden.

Alfa Romeo
 
Giulia Quadrifoglio med automat, som akkurat er lansert i det norske markedet, oppnådde for få dager siden et fantastisk resultat på nordsløyfa på tyske Nürburgring; 7,32 minutter.Med dette resultatet har Alfa Romeo Giulia satt ny rekord i på Nordschleife-banen, skriver den norske importøren i en melding. Rekorden gjelder fire dørs sedan.Q-versjonen er utstyrt med en kraftfull 2.9 liters V6 turbo bensinmotor som leverer 510 hk/600 Nm, og en toppfart på 307 km/t samt en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på kun 3,9 sekunder.  Versjonen med automatgir har 8 trinns ZF girkasse kalibret til å skifte på bare 150 millisekunder når Race-mode er aktivert.Den nye girkassen har lock-up clutch for å sikre en kraftfull følelse av akselerasjon når den bytter gir.For å sette rekorden i i perspektiv er Alfa Romeo-en dermed ett sekund raskere på banen enn Pagani Zonda F (2005) og Porsche 911 GT3 RS (2010)Les også:
Motor