+ mer

Denne har ikke naboen!

Her er mulig kandidat for deg som ønsker et alternativ til Mercedes E-klasse, Audi A6 og BMW 5-serie

Tidligere i år var vi så heldige at vi fikk kjøre det som etter hvert har blitt

den enorme, luksuriøse SUV-en som har sin tilhengerskare blant alt fra hiphop-artister til Hollywood-fruer. Men den amerikanske bilprodusenten har mer å by på en store SUV-er.Nå har vi kjørt Cadillacs svar på Mercedes E-klasse, Volvo S90, Audi A6, Lexus GS og BMW 5-serie. CTS. Det dreier seg om en luksussedan som ikke selges gjennom offisielle kanaler i Norge. Vår testbil, eid av Cadillac i Tyskland, er tatt inn til Norge av Bilsenteret Stryn i Bærum, hvor hensikten er å demonstrere bilen for potensielle kunder.
Ikke akkurat «main stream»
Cadillac har et særegent design. Designfilosofien som ble introdusert for det 21. århundre ble kalt «Art and Science». Det dristige designet innebærer blant annet at bilene har fått skarpe kanter.Designretningen startet med første generasjon CTS i 2003.Cadillac er definitivt ikke «main stream».  I det ypperste av det amerikanerne kan tilby skiller du deg ut. Du må godta at medtrafikanter snur seg etter deg. I og med at CTS er og vil forbli en meget sjelden bil i Norge gjør sitt til å skape oppmerksomhet. Dette er noe for individualistene blant oss.Sjekk for eksempel de loddrette lyktene, som er i Escalade-stil.
Det ser flott ut
«Standard of the World». Cadillacs slagord forplikter. På alle felt.Cadillac har fått dreisen på interiørdesign de siste årene.  Det hele ser delikat ut. Mykt skinn og alcantara er gjennomgangsmelodien.Cadillac går heldigvis ikke for de lettvinte løsningene vi tidligere har opplevd i amerikanske biler. Alt er skikkelig gjort og vitner om at bilprodusenten tar kvalitetssikring på alvor.
Luksusutstyr
Det vi kunne tenkt oss i Cadillac-en er mer sikkerhetsutstyr. Basisen er på plass, men amerikaneren henger på dette feltet etter biler som Mercedes E-klasse og Volvo S- og V90, som den må konkurrere med her hjemme.Når det gjelder luksusutstyr savner du imidlertid ingenting. Skinnseter, digitale instrumenter, navigasjon, ryggekamera, head up-display osv er standard.
Far 276 til 640 hk
Testbilen var utstyrt med en helt ny fire sylindret bensinmotor på 2 liter og dobbel turbo som yter 276 hk, samt bakhjulsdrift og 8 trinns automatkasse. En amerikansk luksusbil skal jo helst ha V8-er eller minst en sekser, men «downsizing» er tydeligvis greia både her og der. Synes du 276 hk er litt snaut, finnes det en utgave med V6-motor på 340 hk. Begge disse kan leveres med firehjulstrekk. Blir disse utgavene for slappe for deg, kan du gå for versjonen kalt CTS-V, som er utstyrt med en 6,2 liters V8-motor på 640 hk. Bilen, kalt en fire dørs Corvette, har motoren fra Corvette C7 ZO6 og har gjort det særdeles skarpt på nordsløyfa på Nürburgring.Med denne motoren blir CTS-V svært dyr i Norge. Regn med 2,1 millioner kroner (før bebudede avgiftsreguleringer), men så går den da også som et uvær. Toppfarten er på 200 miles per time.
Styr unna «run flat tires»
«Run flat tires», punkteringsfrie hjul, ødelegger en del for kjøreopplevelsen i vår testbil.  Problemet er først og fremst sporing.  Spesielt når asfalten er dårlig må du være ekstra påpasselig for å holde bilen stabil. Styr unna og velg vanlige dekk, er vår klare anbefaling.
- Én million kroner er gunstig
Daglig leder Ola Flo hos Bilsenteret Stryn har allerede solgt en ny CTS i Norge, med 276 hk og firehjulstrekk.  Han mener rundt én million kroner for en slik bil med en så stor motor og trekk på alle fire er gunstig sett opp i mot konkurrentene. Flo garanterer også at norske kunder ikke vil få problemer når det gjelder reservedeler eller å ta service på bilen. CTS leveres dessuten med fem års nybilgaranti, noe som er normen i norsk bilbransje.
En sjelden fugl
Cadillac CTS vil forbli en sjelden fugl i Norge, men ære være dem som kjøper slike biler som gjør den norske bilparken hakket mer spennende.

Motor