Piggdekk - Foto: Øystein Schmidt, HegnarOnline

Lanserer piggdekk med halvert støynivå

Dekkprodusenten Continental har lansert piggdekk som tar i bruk en ny og støydempende teknologi.

De nye ContiSilent-dekkene er utviklet med tanke på å redusere støyen innvendig i bilen mest mulig. Ifølge produsenten, reduseres det innvendige dekkstøynivået med inntil ni desibel, noe som betyr at støynivået nesten halveres.  Hemmeligheten er en spesiell skumblanding som limes på innsiden av dekket, og dermed påvirkes ikke egenskapene til dekket. Det er bare støynivået som reduseres på grunn av reduserte vibrasjoner i luften inne i dekket.Dekk-produsenten fremhever i en pressemelding at det vil være spesielt nyttig for elbiler.- Bensin- og dieselbiler vil også ha nytte av stillegående dekk, men i elbiler blir det, på grunn av fraværet av motorlyd, enda lettere å legge merke til forskjellen, heter det.Dekk med denne teknologien vil blant annet være tilgjengelig i dimensjonen 245/45 R19 og passer dermed til Tesla Model S.