+ mer

Nissan + Renault + Mitsubishi

Alliansen bestående av Renault, Nissan og Mitsubishi utgjør verdens tredje største bilkonsern.

Siden 1999 har Renault og Nissan stått sammen i en strategisk bil-allianse. Torsdag ble den alliansen utvidet med et nytt medlem i det oppkjøpet av Mitsubishi Motors (MMC) er gjennomført.
Alliansen utgjør med det verdens tredje største bilkonsern med et salg på hele 10 millioner biler i fiskalåret, fremgår det av en pressemelding sendt ut sent torsdag ettermiddag.
Nissans styreformann og konsernsjef, Carlos Ghosn, annonserte at Nissan og MMC vil samarbeide om felles innkjøp, utvikling av felles plattformer, forene fabrikk-utnyttelse, teknologi-utvikling og ekspansjon for begge merker i eksisterende og voksende markeder.- Kombinasjonen Nissan, Mitsubishi Motors og Renault vil skape en ny kraft innen global bilproduksjon, sier Ghosn.- Dette vil bli en av verdens tre største bilkonsern med tanke på økonomisk størrelse, banebrytende teknologi og produksjonskapasitet med evne til å produsere det kundene etterspør i alle segmenter og alle markeder rundt om i verden, sier Goshn. Han anslår at det nye partnerskapet mellom MMC og Nissan vil kunne utgjøre synergieffekt tilsvarende 24 milliarder yen i fiskalåret 2017, som igjen vil øke til 60 milliarder yen året etter.Nissan og MMC har de siste fem årene samarbeidet om småbiler for det japanske markedet. I etterkant av MMCs krise rundt drivstoff- og utslippstall, tilbudte Nissan seg å bistå selskapet. Carlos Ghosn forsikrer at det nå skal fokuseres på å gjenreise tilliten til Mitsubishi.Som en del av strategien har Nissan nominert fire representanter inn i styret til MMC, blant dem Ghosn som ny styreformann. Utover dette vil det også bli foretatt en rekke utskiftninger og endringer for å styrke kapasiteten til den nye sammenslutningen.- I en tid med store endringer innen den globale bilindustrien, vil dette komme til å styrke oss ytterligere og bidra til økt kapasitet og økt konkurranseevne samt gjøre oss i stand til å produsere enda bedre produkter for kundene, avslutter toppsjef Carlos Ghosn i meldingen.
Motor