Volkswagen trekker seg fra rally-VM

Den tyske bilgiganten Volkswagen har besluttet å avslutte sin satsing på rally-VM etter årets sesong. Dermed står Andreas Mikkelsen uten lag.

Det britiske motorsportmagasinet Autosport meldte allerede tirsdag at styret i Volkswagen skulle ha besluttet å trekke bilgiganten ut av rally-VM. Onsdag kom bekreftelsen fra konsernet selv.Beslutningen om å legge ned VM-satsingen begrunnes med den omstillingen selskapet er på vei inn i.– Volkswagen-merkevaren står overfor enorme utfordringer, sa utviklingsdirektør Frank Welsch foran rundt 200 ansatte i Volkswagen Motorsports hovedkvarter i Hannover onsdag.Mikkelsen uten teamHan pekte videre på at satsingen på elektriske biler vil gjøre det nødvendig å «fokusere all innsats på viktig fremtidig teknologi».Andreas Mikkelsen har representert Volkswagen de siste sesongene, og har et godt 2016 bak seg. Foran sesongavslutningen i Australia kjemper han om sølvet i VM. Nå er rallyførerens framtid høyst uviss.Franske Sebastien Ogier, som har dominert rally-VM de siste sesongene, representerer også Volkswagen.I forrige uke ble det kjent at den tyske bilfabrikantens datterselskap Audi avslutter deler av sin satsing på motorsport. Det betyr blant annet at bilmerket ikke vil være involvert i 24-timersløpet på Le Mans.Volkswagen har satset tøft på rally-VM de fire siste sesongene. Samtlige sesonger har endte med VM-tittel både individuelt og i fabrikksmesterskapet.

Les også