VW inngår nytt forlik i USA

VW-konsernet har inngått et nytt forlik i kjølvannet av utslippsskandalen i USA. Denne gangen dreier det seg om selskapets dieselbiler med 3-litersmotorer.

Forliket omfatter 80.000 biler solgt i USA.Som et ledd i avtalen må selskapet åpne for tilbakekjøp av 20.000 av bilene av merkene VW, Porsche og Audi, opplyser dommer Charles Breyer i San Francisco. Alle eierne får en økonomisk godtgjørelse.Den tyske bilprodusenten må også ut med 225 millioner dollar til et fond som skal bekjempe forurensning, og iberegnet gjenkjøp, reparasjoner og annullering av leasingavtaler koster forliket VW rundt 1 milliard dollar, eller nærmere 9 milliarder kroner etter dagens kurs.En amerikansk domstol ga i slutten av oktober grønt lys til et forlik som kostet Volkswagen 130 milliarder kroner i forbindelse med utslippsjukset. Saken den gang gjaldt omkring 500.000 biler med 2-litersmotorer. (©NTB)

Les også