Trader Gregory Rowe works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Oct. 17, 2016. Stocks are opening slightly lower on Wall Street, led by a decline in health care stocks. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Fiat Chrysler anklages for brudd på miljølover i USA

Det amerikanske miljødirektoratet (EPA) anklager Fiat Chrysler for å ha brutt amerikanske miljølover knyttet til utslipp fra biler.

Ifølge EPA omfattes rundt 104.000 dieselbiler som er solgt i USA.Fiat Chrysler installerte programvare på bilene uten å informere EPA, heter det fra det amerikanske miljødirektoratet torsdag. Utslippene fra bilene var høyere under vanlig kjøring enn under utslippstester, ifølge EPA.Direktoratet har imidlertid foreløpig ikke anklaget bilprodusenten for å ha installert programvaren med mål om å lure utslippstester.Fiat-aksjen stupte over 10 prosent på New York-børsen torsdag. I Milano, der aksjen også er notert, ble handelen med aksjen stoppet etter et fall på rundt 16 prosent.Fiat Chrysler avviser i en uttalelse at de har brutt amerikansk lov. (©NTB)

Les også