Salgsvekst for Audi

Til tross for utslippsskandalen, har Audi lag bak seg et år med økende bilsalg.

Heler 1,87 millioner biler utgjør 3,8 prosent flere enn året før.– Vi har lagt bak oss et svært begivenhetsrikt og utfordrende år. Tross det har vi solgt flere biler enn noen gang før, sier Audi-sjef Dietmar Voggenreiter til avisen Die Welt.Audis rykte ser ut til å ha kommet forholdsvis uskadd fra utslippsskandalen som rammet morselskapet i VW-konsernet, selv om Audi innrømmet å ha brukt programvare som manipulerte utslippstallene.– Merket har vist seg å stå sterkt i de siste månedenes uro, sier Voggenreiter.I USA er det innført salgsstopp for dieselbiler fra produsenter som brukte jukseprogramvaren. Audi-sjefen tror likevel at det er sannsynlig at Audier med dieselmotor igjen blir tilgjengelige i USA og han sier kundene der gjerne vil kjøpe slike biler. (©NTB)

Les også