+ mer
Audun Braastad

Svært glatte veier

I store deler av landet har underkjølt regn ført til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag ettermiddag.

14 biler var involvert i et trafikkuhell ved Bringakertunnelen i Holmestrand kommune i 15-tiden.– Jeg vil understreke at det er svært glatte veier i hele fylket, sier operasjonsleder Merete Kvaal i Vestfold-politiet til NTB.Brannvesenet i fylket kommer med samme melding:– Enten du går eller kjører, vær obs på at det som i farten ligner våt asfalt, i realiteten kan være en «skøytebane» enkelte steder.Politidistrikter i flere deler av landet melder om lignende forhold.– Meldt om glatte veier grunnet regn som fryser på bakken. VÆR OBS! og tilpass farten, skriver politiet i Hedmark på Twitter.Politiet i Asker og Bærum melder om ekstremt glatte veier. Kollegene i Buskerud ber folk om å la bilen stå og skriver at det er kaos flere steder i distriktet.I Follo har en bil havnet på taket, mens flere andre har snurret på de glatte veiene.På E6 ved Luktvatnet i Vefsn i Nordland har to vogntog kollidert på det glatte føret. Ifølge politiet er veien helt stengt i området og det står flere kjøretøy på hver side av ulykkesstedet.Bane NOR advarer om glatte plattformer på jernbanestasjonene. (©NTB)

Motor
Nyheter
Samfunn