+ mer

Slik får du flere hk i Volvo-en din!

Nå kan Volvo «trimme» den nye eller gamle bilen din, uten at du trenger å frykte noe som helst.

Bortfallet av effektavgiften ved nyttår gjorde over natten motorsterke biler betydelig billigere, men det betyr også at brukte biler kan få økt effekt uten at det koster ekstra avgiftskroner.Så langt har importørene vært tilbakeholdne med å tilby økt kraft på eksisterende biler. Mange tør ikke «trimme» bilene hos tuning-selskapene da riset bak speilet har vært at garantien kan bortfalle.Men nå ser det ut til å skje ting i bransjen. Volvo er blant de første som tilbyr «optimering» av bilene sine, både nye og inntil 10 år gamle.Teknikken er utviklet av Polestar i samarbeid med motoringeniører hos Volvo.  Polestar effektoptimering kan utføres på de fleste Volvo-modeller. Optimeringen kan enten gjøres i forkant av leveransen av ny bil, eller i et av Volvos verksteder dersom modellen er under 10 år gammel.-  Vi ser på dette som veldig positivt for kunder som også har litt eldre Volvo-modeller at vi også kan tilby optimering til disse. Den eneste begrensningen er at det ikke finnes optimering til alle motorer, er budskapet fra Volvo-importøren.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra importøren får vi høre at optimering ikke bare betyr bedre motorprestasjon. På nye Volvo-modeller får man en helt annen kjøreopplevelse i form av bedre gassrepons, gir- og motorrespons, girhastighet, girpresisjon og «gear hold», en funksjon der giret holdes i svinger med høy lateral G-kraft.Ved normal kjøring påvirkes ikke bilens forbruk av oppgraderingen, og utslippsnivåene vil heller ikke påvirkes.For eksempel kan en V60 med 163 hk få en effekt på 220 hk etter optimeringen.Har du en 2017-modell XC60 D4 med 190 hk, får du i praksis en D5 med 220 hk når teknikerne har gjort jobben sin.De fleste Volvo-modeller kan optimeres, men vær obs på at eldre DRIVe-modeller, med små, strupede dieselmotorer ikke omfattes. Det er kanskje disse som kunne ha trengt det mest.Alle garantier beholdes.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Volvo-forhandlere tilbyr en en optimeringspakke til drøye 12.000 kroner. Den består av fem optimeringer og tar om lag én time. Det er lønnsomt for Volvo, og det er lønnsomt for bileieren, som i tillegg til høyere ytelser også får en høyere pris når han skal selge bilen.Det understrekes imidlertid at ombygging av et kjøretøy innebærer at bilens tekniske spesifikasjoner, utseende osv. endres i forhold til hvordan bilen var da den først ble registrert for bruk i Norge.Dette medfører at kjøretøyet må godkjennes på nytt av Statens vegvesen. I utgangspunktet er kunden selv ansvarlig for å få vognkortet oppdatert hos en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.Men i praksis er dette bare en formalitet.

Motor