KjøpLogg inn
+ mer
SKODA Auto

Skoda med helt ny kompakt-SUV

Skoda kommer med en helt ny kompakt-SUV som får navnet Karoq.

Publisert 28. april 2017 kl. 11.30
Oppdatert 28. april 2017 klokken 11.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord

Skoda lanserer en helt ny kompakt-SUV som ifølge en melding byr på god plass, siste versjon assistentsystemer og moderne motoralternativer. Navnet er Karoq.På samme måte som for Skoda Kodiaq ga folket fra Kodiak-øya også inspirasjonen til navnet på Skoda Karoq. Koordinatene til den fjerne skjærgården utenfor Alaska-kysten er 57 ° N og 153 ° W, og det uberørte landskapet er fascinerende. På språket til urfolkene fra Alutiiq-stammen som bor der, er 'bil' KAA'RAQ'. De bruker termen 'RUQ' for 'pil', symbolet som utgjør det sentrale elementet i Skodas logo og representerer merkevarens dynamikk. Til slutt ble navnet på Skodas nye kompakte SUV - Skoda Karroq - en kombinasjon av begge ordene.Den kompakte SUVen måler 4,4 meter i lengden, er 1,8 meter bred og 1,6 meter høy. Den lange akselavstanden på 2,6 meter bidrar til god komfort for alle passasjerene i bilen.Bagasjerommet måler 521 liter med bakseteryggen oppslått. Ved å legge ned bakseteryggen øker den tilgjengelige plassen til 1630 liter. Bilen kan også leveres med flyttbare VarioFlex-bakseter. Da kan bagasjeromsplassen økes fra 479 til 588 liter. Setene kan også tas ut av bilen, og da byr SUV-en på 1.810 liter bagasjeplass.Bilen er tilgjengelig med fem forskjellige motoralternativer – to bensinmotorer og tre dieselmotorer. Begge bensinmotorene og to av dieselmotorene er nye i Skoda-sammenheng. Motorene har et slagvolum på 1,0; 1,5; 1,6 og 2,0 liter og de yter mellom 115 og 190 hestekrefter.Alle drivlinjene er turboladede motorer med direkteinnsprøytning som har start-stop-teknologi og regenerering av bremseenergi.Bortsett fra den kraftigste dieselmotoren, kan alle motorene leveres med enten syvtrinns manuell girkasse eller syvtrinns DSG automatgir.2,0 TDI-motoren med 190 hestekrefter leveres med DSG og firehjulsdrift som standard. Den nye kompakt-SUV-en får sin verdenspremiere i Stockholm 18. mai.