+ mer
A camera is placed in the grill of the Volvo XC60 on display during a media preview at the New York International Auto Show, at the Jacob Javits Center in New York, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Mary Altaffer) Mary Altaffer

Volvos elbil kommer i 2019

Volvo kommer til å bygge sin første helt eldrevne bil i Kina, opplyser selskapet på bilmessen i Shanghai. Bilen kommer for salg i 2019.

–Volvo Cars støtter den kinesiske regjeringens oppfordring om å jobbe for renere luft i den siste femårsplanen. Dette er på linje med våre kjerneverdier om å ta vare på miljøet, kvalitet og sikkerhet, sier konsernsjef Håkan Samuelsson i en pressemelding.Selskapet har som mål å selge én million elbiler og hybridbiler innen 2025. Volvo Cars, som eies av kinesiske Geely Holdings, har tre fabrikker i Kina: i Daqing, Chengdu og Luqiao.(©NTB)

Motor