Nissan LEAF

Nissan Leaf når milepæl i Norge

Nesten hver tredje elbil i Norge er en Nissan LEAF.

I dag feiret Nissan eieren av LEAF nummer 30.000, samtidig som den aller første kjøperen av Nissan LEAF i Norge fortalte om sine erfaringer med LEAF ‘en. Han kjører fortsatt rundt i den, og har ikke angret på kjøpet.– Den norske elbil-politikken er en viktig årsak til suksessen. Nå gjelder det å stå løpet ut for å nå Stortingets mål om kun nullutslippsbiler solgt i 2025, sier kommunikasjonsdirektør Marina Maneas Bakkum i en melding. Hun understreker at veksten i elbil-salget har flatet ut ved introduksjonen av ladbare hybridbiler. Hordaland er det store Nissan LEAF-fylket, med Akershus og Oslo like etter. Likevel viser salgstallene at elbilen er populær i hele landet.Også ZERO bidro ved overrekkelsen av bil nummer 30.000. – Nissan Leaf var den første elbilen som matchet bilene folk flest kjører rundt i. Når vi nå markerer at 30.000 av verdens mest solgte elbil ruller på norske veier, feirer vi også revolusjonen denne bilen har vært med på å skape, sier Kari Asheim, fagansvarlig transport i ZERO. Nesten hver tredje elbil på norske veier er en Nissan LEAF.

Les også