<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

«Top Gear»-profil skadet i bilkrasj i Sveits

Richard Hammond fra TV-programmet «The Grand Tour» slapp unna med en kneskade etter et voldsomt utforkjøring under innspilling i Sveits.

Publisert 11. juni 2017 kl. 00.16
Oppdatert 11. juni 2017 klokken 21.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord

Bilen Hammond kjørte en elektrisk Rimac Concept One «superbil» til over 10 millioner kroner.Etter utforkjøringen i en oppoverbakke i Hemberg eksploderte bilen og ble på kort tid forvandlet til et kullsvart, forvrengt vrak.Bilen var for øvrig den samme som ble stilt ut på Geneve-messen i mars.Totalt er det planlagt bygget åtte Rimac Concept One. Alle er ikke bygget enda, men etter ulykken vil det etter hvert trolig bare bli syv av denne Rimac Cocept One.Se utforkjøring på YoutubeHammond krabbet selv ut av vraket før bilen eksploderte og ble hentet med luftambulanse og brakt til sykehus i St. Gallen med brukket kne.– Richard var ved bevissthet og pratet, og han klatret ut av bilen selv før kjøretøyet eksploderte i flammer, heter det i en uttalelse fra «The Grand Tour».Ingen andre var involvert, og årsaken til utforkjøringen etterforskes, opplyser produsentene.47 år gamle Hammond er sammen med Jeremy Clarkson og James May programleder i bilshowet «The Grand Tour» på Amazon. Trioen forlot BBCs seersuksess «Top Gear» i 2015. (©NTB)