+ mer
Daimler AG - Global Communications Mercedes-Benz Cars

GLC-ekstremisme fra AMG

Endelig får Mercedes' mest populære modell i Norge V8-er med inntil 510 hk!

AMG har satt sine beste ingeniører på årets mest solgte Mercedes-Benz-modell og resultatet er vanvittige AMG GLC 63 4MATIC+ og AMG GLC 63 4MATIC+ Coupé.Salget er i gang og prisene starter på 1.290.000 kroner. De første modellene kommer til Norge i oktober.I 1999 introduserte Mercedes-AMG sin første høyytelses-SUV, ML 55. Siden den gang har AMG levert utallige SUV’er med sportsbilytelser, men har manglet en modell i GLC-segmentet. Med lanseringen av toppmodellen GLC 63 og GLC 63 Coupé er sirkelen sluttet.- GLC har vært vår mest etterspurte modell helt siden lanseringen i 2015. Den leder an i registreringsstatistikken og kombinert med rekordhøyt AMG-salg ligger alt til rette for videre suksess, sier direktør i Mercedes-Benz Personbil, Kjetil Myhre, i en pressemelding.SportsbilytelserAlle fire modellvarianter er utstyrt med den velkjente V8 biturbo-motoren fra AMG og yter inntil 510 hestekrefter, og blir med det de heftigste SUV-ene i sine segment. Kreftene distribueres via den svært responsive 9-trinnskassen AMG Speedshift MCT med lynraske girskift og start-våtclutch.  AMG sportseksos introduseres til GLC for å øke gåsehudfaktoren.Toppmodellene med S-betegnelse får, i tillegg til comfort, sport og sport+-program, også Race-modus som konfigurerer alle parameter med kun ett mål; maksimal ytelse.
Motor