Ikonisk bil til 20 i stil

Finnes det en bedre måte å virkelig nyte sommeren enn i en liten, frekk cabriolet? Nei, mener vi.

Derfor bestemte vi oss for å kjøre en aldri så liten test av Norges mest solgte 2-seters-cabriolet gjennom tidene, Mazda MX-5, samt den noe mer rocka versjonen MX-5 RF som kom på veien tidligere i år.Cabriolet i Norge er vel ikke akkurat tingen, hevder noen og viser til den «typisk norske sommeren» med mye regn og lite sol.Vi bestrider ikke det faktum at det i gjennomsnitt regner over halvparten av dagene i løpet av sommeren i Oslo.Vi bestrider heller ikke at det ellers i året kan sies å være relativt kjølig. Men om det taler imot å kjøpe en cabriolet? Absolutt ikke. Da vi testet MX-5 sist høsten 2015, skrev vi at det forundrer oss at det ikke står kø utenfor hos Mazda-forhandlerne. Etter å ha kjørt disse to bilene, gjelder fortsatt det utsagnet. Det er riktignok ikke noe å lure på lenger, for nå står køen der.I 2016 ble det satt salgsrekord med 169 solgte biler og Mazda kunne håve inn mer enn 30 priser på den nye utgaven.Hittil i år er den nye RF-utgaven som regjerer. Ifølge tall fra OFV har det blitt solgt 82 Mazda MX-5 fra årsskiftet og frem til 31. juli. Den siste måneden har salget - i likhet med sommeren - vært strålende og doblet seg fra samme periode i fjor.

For hele den lille herligheten, må man ut med 330.000 kroner. Da får man MYE vind i håret for pengene.

Les også