Dette koster nye Nissan Leaf

Neste generasjon av Norges mest solgte elbil kan du få i begynnelsen av 2018 for 283.900 kroner.

I begynnelsen av 2018 kommer Nissans nye flaggskip, som kommer med en batteripakke på 40 kWh og en rekkevidde på 378 kilometer.Prislappen er satt til 283.900 kroner, og det er ventet at den vil bli rullet ut til de norske forhandlerne i løpet av mars/april. Bilen kan hurtiglades til 80 prosent på 40 minutter, mens normal lading oppgis til 16 timer (3kW).Arvtageren har et dreiemoment på 320 Nm og en motoreffekt på 110 kW, tilsvarende 150 hestekrefter. Dette skal øke akselerasjonen fra dagens utgave, som var Norges mest solgte elbil i 2016.Nissan Leaf var også i 2014, for andre året på rad, den tredje mest solgte bilen totalt i Norge, og det er solgt over 33.000 i Norge. På verdensbasis er det solgt over 283.000 biler. Se bilen her og analysen av markedet for elektriske biler Første steg mot selvkjøringLeaf er utstyrt med Nissan Intelligent Driving-teknologi; ProPILOT, ProPILOT Park, e-Pedal og Nissan Safety Shield. Dette blir dermed Nissans første skritt mot selvkjørende biler.ProPILOT er en avansert førerassistanse for sikker kjøring i ett kjørefelt på motorvei, mens ProPILOT Park-systemet tar over all styring automatisk og parkerer bilen for deg.Det Nissan virkelig er stolt over er e-Pedal, som lar førerne starte, akselerere, bremse og stoppe med en pedal. Når gasspedalen slippes helt, vil de regenerative og friksjonsbaserte bremsene brukes automatisk for å stanse bilen helt. Bilen holdes i denne posisjonen selv i bratte bakker til du trykker på gasspedalen igjen. Det er ventet at mot slutten av 2018 vil det komme en utgave med større batteripakke. Det er ikke kjent hva ytelsen på den vil være, men det spekuleres i at den kan nærme seg 60 kWh. Er den nye Leaf en verdig arvtager?

Les også