+ mer

Ford EcoSport får 4x4

Ford avduket i dag den nye kompakt-SUVen, Ford EcoSport. I tillegg til nytt utseende, et helt nytt interiør og flere avanserte teknologier, kommer nye EcoSport for første gang med firehjulstrekk.- Ford har solgt 150.000 EcoSport i Europa siden modellen ble introdusert i 2014. I fjor økte salget med hele 40 prosent. Den nye Ford EcoSport tilbyr kunden enda mer stil, komfort, kapasitet og valgmuligheter. Dette er bilen hvor du får både de robuste egenskapene til en SUV og de praktiske egenskapene til en bybil, sier sjef for Ford Europa, Midtøsten og Afrika, Steven Armstrong, i en pressemelding.Nye Ford EcoSport kommer for første gang med Fords intelligente firehjulstrekksystem i kombinasjon med en ny og avansert 1,5 liters Ford EcoBlue dieselmotor. Denne leverer opptil 125 hestekrefter, har et dreiemoment på 300 Nm og et CO2-utslipp helt nede på 119 g/km. I tillegg vil nye EcoSport være tilgjengelig med den prisbelønte 1-liters Ecoboost bensinmotoren med 140 eller 125 hestekrefter og forhjulstrekk, samt en 100 hk 1,5 liters TDCI dieselmotor med forhjulstrekk.Den nye Ford EcoSport skal bygges på Fords fabrikk i Craiova i Romania. Ford Motor Company investerte nylig over 1,8 milliarder kroner i fabrikken. Salgsstart for nye EcoSport er senere i år.
Motor