Her er nye Nissan Leaf - elbilen «alle» venter på

Nissan Leaf ble avduket i Tokyo i natt. Her er de første bildene og så langt går den på strøm!

I natt var det verdenspremiere på Nissan Leaf på hjemmebane i Tokyo. Rekkevidden blir oppgitt til 378 km i henhold til den lite realistiske NEDC-standarden.Tallet er ikke overraskende i forhold til forhåndsspekulasjonene, men noen hadde nok håpet at tallet skulle være nærmere det Opel Ampera-e skilter med; 520 km.Nye Nissan Leaf har et batteri på 40 kWh, mot 30 kWh for den utgående modellen. Ampera-e på sin side har et batteri på 60 kWh.Bilen kan hurtiglades til 80 prosent på 40 minutter. Normal lading oppgis til 16 timer (3kW).Veksten på bilen er på 1.535 kg, mens toppfarten er på 144 km/t.Leaf er utstyrt med Nissan Intelligent Driving-teknologi; ProPILOT, ProPILOT Park, e-Pedal og Nissan Safety Shield. Dette blir Nissans første skritt mot selvkjørende biler.Salget i Europa starter i januar 2018. Hvordan Norge ligger an i løypa vet vi foreløpig ikke noe om.Se bilen her og analysen av markedet for elektriske biler Er den nye Leaf en verdig arvtager?

Les også