+ mer

Her er nye Volvo XC40!

Kompakt-SUV-en Volvo XC40 er nå avslørt. Her er de norske prisene.

Publisert 21. sep. 2017 kl. 11.35
Oppdatert 21. sep. 2017 klokken 11.52
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 610 ord

Volvo XC40 ble lansert i Milano torsdag. Med lanseringen av XC40 har Volvo Cars for første gang tre nye, globalt tilgjengelige SUV-er i det raskest voksende segmentet i bilmarkedet. Dette som baner vei for ytterligere vekst i form av salg og lønnsomhet.Nye XC40 er den første modellen som bygger på Volvo Cars nye, modulære arkitektur CMA (Compact Modular Architecture), som vil være en del av alle kommende biler i 40-serien, også helelektriske biler. CMA er utviklet i samarbeid med Geely og gir selskapet de nødvendige stordriftsfordelene for dette segmentet.(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Med XC40 går vi for første gang inn i segmentet for kompakt-SUV-er. Dette gir varemerket Volvo en bredere appell og beveger oss i en ny retning, sier konsernsjef Håkan Samuelsson i en melding.- XC40 er et nytt, friskt, kreativt og annerledes del av Volvo-tilbudet. Derfor var det helt naturlig å avduke XC40 her i Milano – et travelt europeisk møtested for mote, kunst, design og livsstil.XC40 tar inn de prisbelønte teknologiene innen kommunikasjons- og infotainment, som vi kjenner fra de nye 90- og 60-seriebilene i kompakt-SUV-segmentet. I likhet med sine større søsken viser XC40 endringene disse nye teknologiene kan ha for varemerket og lønnsomheten. De gjør XC40 til en av de mest velutstyrte kompakte premium-SUV-ene på markedet, hevdes det i meldingen.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Sikkerhets- og styreassistansefunksjonene i XC40 inkluderer Volvo Cars Pilot Assist-system, City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert med bremsestøtte – og et 360° kamera som gjør det enklere å manøvrere inn på trange parkeringsplasser.XC40 har også en radikalt annerledes tilnærming til oppbevaring i bilen. Oppfinnsom interiørdesign gir XC40-sjåførene blant annet mer funksjonell oppbevaringsplass i dørene og under setene, en egen plass med trådløs lading til mobiltelefoner, en nedfellbar krok til små poser og en avtakbar avfallsbøtte i konsollen.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Ved produksjonsstart blir XC40 tilgjengelig med firesylindret D4 (diesel) eller T5 (bensin) Drive-E-drivlinje. Flere drivlinjealternativer, inkludert en hybrid og en helelektrisk versjon, kommer senere. XC40 blir også den første Volvo-modellen som blir tilgjengelig med Volvo Cars nye 3-sylindermotor.Produksjonen av nye XC40 starter ved Volvo Cars fabrikk i Gent i Belgia i november. De første kundebilene kommer til Norge mot slutten av mars. A 
Dette er innstegsprisene for nye XC40 i Norge (veiledende, frakt og leveringskostnader kommer i tillegg):      
                                                                                                          • XC40 T5 247 hk AWD (automat) Momentum     560 000 kr• XC40 T5 247 hk AWD (automat) R-Design       603 000 kr• XC40 D4 190 hk AWD (automat) Momentum     510 000 kr• XC40 D4 190 hk AWD (automat) R-Design       553 000 kr T=Bensin, D=Diesel.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Parallelt med lanseringen av XC40 revolusjonerer Volvo Cars også den tradisjonelle modellen for bilhold med den nye abonnementstjenesten «Care by Volvo». Care by Volvo, som blir tilgjengelig på XC40 fra lansering – gjør bilholdet like oversiktlig, enkelt og ukomplisert som det å ha smarttelefon, heter det i meldingen.Fast månedspris betyr at kundene slipper kontantbeløp, prisforhandlinger og lokale prisforskjeller. Avhengig av lokal tilgjengelighet kommer Care by Volvo også til å omfatte tilgang til en rekke digitale concierge-tjenester som fylling av drivstoff, rengjøring, henting til service og levering av e-handelsvarer direkte til bilen. XC40-sjåførene blir også de første Volvo-kundene som kan dele bilene med venner og familie ved hjelp av Volvo on Call, og en ny digital nøkkelteknologi. Care by Volvo-kunder får bildeling som standard.