+ mer

Syv biler får toppscore i krasjtest

Ni nye bilmodeller er testet av Euro NCAP. Syv av disse får toppscore, men det får ikke populære Opel Ampera-e.

Ford Fiesta, Jeep Compass, Mazda CX-5, Mercedes C-klasse cabriolet, Opel Grandland X, Renault Koleos og Kia Rio (med sikkerhetspakke) får full score fem av fem stjerner i Euro NCAPs ferske krasjtest.Opel Ampera-e og Kia Picanto må nøye seg med fire stjernerStjerne-rangeringen fokuserer på ulike kategorier av kjøretøyets sikkerhetsnivå, som samles til en totalscore. Dette gjør det lettere for forbrukere å vurdere ulike biler opp mot hverandre.- De nyeste Euro NCAP sikkerhetsstandardene er strengere enn noensinne, og det legges vekt på teknologier som kan hjelpe sjåføren med å unngå ulykker, sier ansvarlig for produktutvikling i Ford Europa, Joe Bakaj, i en melding.Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) er en uavhengig organisasjon etablert av europeiske transportmyndigheter, bilorganisasjoner, forsikringselskaper og forbrukerorganisasjoner. Organisasjonen gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.
Motor