+ mer

- Derfor selger Tesla så mange biler

Etter en fantastisk september har Tesla allerede satt ny årsrekord i antall utleveringer i Norge. (Oppdatert)

Økningen for Model S var på hele 307,7 prosent! Bare i løpet av den siste uken er det registrert nesten 900 Tesla-er i dette landet.Tesla har nok gjort en stor innsats for å få ut flest mulig biler til kundene innen utgangen av 3. kvartal.Hittil i år er det registrert 4.717 nye Tesla-er i Norge, som er opp 88,7 prosent fra i fjor, viser tall fra OFV. Det er ny årsrekord. Den forrige rekorden for et helt år, i 2014, var på 4.042. Det er det beste kvartalet noen sinne når man ser på Model S og Model X-leveranser. Oppgangen er på 4,5 prosent i forhold til 3. kvartal 2016, som var Teslas forrige rekordkvartal.- Hva har skjedd? Hvorfor er økningen så stor nå?- Vi tror at veksten skyldes at både interessen for og kunnskapen om elektriske biler vokser raskt i Norge. Solid rekkevidde, praktiske løsninger og høy sikkerhet gjør at stadig flere familier velger Model S og Model X. Model S er tilgjengelig med opptil 632 km rekkevidde (NEDC), mens Model X har hengerfeste og kan konfigureres med sitteplass for opptil syv voksne, sier Teslas kommunikasjons- og PR-sjef Even Sandvold Roland i en e-post til Hegnar.no.- Vi ser at Supercharger-nettverket er blant mange grunner til at kundene velger oss, og Tesla fortsetter å investere i å gjøre det enda bedre. Det skal være lett å reise på langtur i våre biler. Bare siden i sommer har vi åpnet 64 nye Superchargere i Norge. Blant annet har vi åpnet verdens to nordligste Supercharger-stasjoner i Skibotn og Sørkjosen. Nå er det mulig å reise helt til Alta på vårt nettverk, sier han.Viktigere er det nok, slik flere av våre lesere påpeker, at Tesla i samarbeid med DNB har hatt en kampanjerente på 0,25 prosent, 10 år uten innskudd.Tesla har hatt utstillingsbiler på blant annet Gardermoen der de reklamerer med 0,25 prosent rente ved kjøp/leasing i september
Motor