Ja, det er en Mazda!

Mazda viser frem to nye konseptbiler i dag.

Mazda presenterer i dag to konseptbiler på 2017 Tokyo Motor Show. Mazda KAI CONCEPT er en kompakt hatchback som bebuder en ny generasjon av produkter fra den japanske bilprodusenten, mens Mazda VISION COUPE er en designvisjon for kommende Mazda-modeller, fremgår det av en melding fra Mazda.Utstyrt med neste generasjons SKYACTIV-X bensinmotor, SKYACTIV-Vehicle Architecture og et videreutviklet KODO designspråk vitner KAI CONCEPT om teknologien, ingeniørkunsten og utseendet som vil definere den kommende generasjonen Mazda. Alle elementer er forbedret for å gi en bil som er betydelig stillere, mer komfortabel og med sterkere ytelser. KAI CONCEPT er utformet med muskuløse, solide proporsjoner som vekkes til liv når lys reflekteres av bilens former.VISION COUPE er en visjon for neste generasjons "KODO – Soul of Motion”-design. Bilens eksteriør er inspirert av minimalistisk japansk estetikk og uttrykker bevegelse og fart. Interiøret preges av det japanske konseptet ”ma” (hvilket betyr plass) fra japansk arkitektur, som innebærer å kombinere tredimensjonell dybde med en sterk horisontal linje. Navnet, VISION COUPE, er en hyllest til Mazdas tradisjon for elegant formgivning representert av klassiske coupé-modeller som Mazda R360, Mazdas første familiebil, og Mazda Luce Rotary også kjent som Mazda R130.Utover de konseptbilene viser Mazda også den nye CX-8, en SUV med tre seterader som kommer for salg i Japan senere i år, og 2018 Mazda MX-5. Sistnevnte kommer med en rekke forbedringer for å gi en bedre kjøreopplevelse, roligere cockpit og flere fargevalg.I dag er den første pressedagen på Tokyo Motor Show hvor Mazda vil holde pressekonferanse kl 13:40 lokal tid. Utstillingen holder åpent for publikum 28. oktober – 5. november.

Les også