+ mer

Jaguar lanserer nye XF Sportbrake

Nå kommer Jaguars  nye XF-modell. 

- Man kan ikke få alt, man må inngå kompromiss. Dette er sant i mange tilfeller, men ikke når det gjelder den helt nye Jaguar XF Sportbrake, heter det i en pressemelding fra Jaguar. Når det gjelder den nye stasjonvognen er det ifølge Jaguar ikke nødvendig å velge mellom en praktisk stasjonsvogn og en sportslig sedan.
- Jaguar XF Sportbrake kombinerer begge deler.
De ytre målene til stasjonsvognen ter de samme som sedanversjonen, men med nedfelte bakseter rommer bagasjerommet hele 1.700 liter.Ifølge Jaguar tilsvarer det det samme som 194 par joggesko, 664 sykkelhjelmer eller 27.800 golfballer. Sjef for Jaguar Land Rover i Norge, John Helmersen, ser frem til å lansere den nye bilen hos de norske forhandlerne.      - XF-modellen har vunnet totalt 190 priser over hele verden. I år ble den kåret til «Best Executive Sedan of the Year» i England, og i fjor fikk bilen den prestisjefylte tyske prisen – Det Gyldne Ratt, som den beste «Compact Mid Size Car». Nå er den tilgjengelig som stasjonsvogn og har et stort potensial fordi den kombinerer praktiske funksjoner med sportslige egenskaper, dvs. umiskjennelig Jaguar DNA. Samtidig har vi en meget attraktiv introduksjonspris. 599 900 kroner for XF Sportbrake i Prestige utførelse med 180 hk, AWD og vinterhjul – det er en meget konkurransedyktig pris for en komplett bil, sier han.SportsligJaguar mener at det har vært viktig at bilen ikke bare er sportslig, men at den også ser sportslig ut, noe de føler å ha lykkes svært godt med. XF Sportbrake er ment for den dynamiske familien. Blant annet har den luftfjæring bak sik at bilen hele tiden skal være optimalt balansert. I tillegg er bilen hele 200 kg lettere enn forgjengeren på grunn av utstrakt bruk av aluminium. Bilen som nå veier 1.660 kilo er tilgjengelig med "all wheel drive". Ved vanlig kjøring trekker bilen kun på bakhjulene før kraften fordeles til fremhjulene ved kurvekjøring.Av andres features kan vi nevne at bilen leveres med et soltak på 1,6 kvadratmeter, et 4-soners klimaanlegg, TFT-instrumentpanel og et 10 tommers Touch Prop infotainmentsystem.  Videre leveres den med et avansert luftrensesystem som renser uteluften slik at du alltid har ren luft i kupeen. Av sikkerhetsfunksjoner har den Autonom nødbremsing, Adaptiv cruisekontroll og Traffic Sign Recognition. 
HyperFocal: 0
YtelserXF Sportbrake har et omfattende motorutvalg, og Ingenium-motorene kan komme i både diesel- og bensinversjon.Innstegsmodellen er en 163 hesters dieselmotor med et dreiemoment på 380Nm og som kun bruker 0,45 liter pr mil. Denne kan leveres med n 6-trinns manuell girkasse eller automat.Bilen leveres også med en motor på 180 hestekrefter som kan komme med enten bakhjulstrekk eller firehjulstrekk.Det går også an å få den med 240 hestekrefter eller toppmodellen som er en V6-motor som yter 300 hestekrefter og hele 700Nm.Det finnes kun en bensinmotor og denne har 250 hestekrefter. 
Motor