+ mer

Nye Nissan Leaf er allerede på plass i Norge

Nissan røpet flere elbilnyheter mandag.

Den europeiske lanseringen av nye Nissan LEAF finner sted i Oslo i disse dager. Nærmere 700 gjester fra hele Europa deltar på presentasjonen mandag og tirsdag.Nissan vurderte storbyer som London, Amsterdam og Berlin. men landet på den norske hovedstaden.Under arrangementet, hvor også Oslos ordfører Marianne Borgen kunne skryte av Oslos elbilsuksess, fikk vi høre at over 1.500 nordmenn i løpet av tre uker har tegnet kontrakt på den nye elbilen.  Alle disse er godt utstyrt intro-modell produsert i et begrenset opplag, som bare leveres i to forskjellige farget. Denne koster 284.000 kroner.(Artikkelen fortsetter under bildet)
- De første kundebilene vil være på plass i slutten av februar, sa kommunikasjonssjef Marina Maneas Bakkum. Hun tror en av Nissans største styrker blir leveringsdyktighet og dermed korte ventetider for kundene.Robert Lujan, Managing Director for Nissan Nordic Europe, kunne røpe at en Leaf-versjon med større batteri og dermed lengre rekkevidde vil blir lansert våren 2018. Hvor stort batteriet blir ville han ikke kommentere, heller ikke hvor stort pristillegget blir.Nissan sikter seg inn mot en topp 3-plassering for Leaf i Norge neste år. Det bør absolutt være innen rekkevidde, da bilen på 3. plass i 2016 kunne skilte med like under 5.000 registreringer.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Nissans ledelse opplyste også at det vil bli vist frem en Nismo-utgave på Tokyo-utstillingen om noen uker. Detaljene er ikke klare, men det opplyses at bilen får både annen styling og andre prestasjoner enn den vanlige Leafen.På spørsmål fra journalister om det er planer om en elektrisk crossover, svarte Lujan at det kommer i løpet av nær fremtid.  Hvis den kommer med 4x4 og mulighet for tilhengerfeste bør det bli en hyperaktuell bil her hjemme.På mandagens arrangement fikk vi også bekreftet at den elektriske varebilen E-NV200 får økt rekkevidden med 100 km. Rekkevidden blir dermed på inntil 280 km.- Vi tar i mot ordre fra januar, mens bilene blir levert til våren, sa Lujan.
Motor