Eivind Yggeseth

Ulltveit-Moe ønsker Tesla-skatten velkommen

Jens Ulltveit-Moe mener det er på tide at også eiere av de feteste elbilene får økt skatt.

Investor og milliardær Jens Ulltveit-Moe byttet i 2015 ut Porschen med en Tesla for å spare miljøet, og mener det er på tide at også eiere av de feteste elbilene får økt skatt, skriver VG.Det har ifølge avisen kokt rundt innføringen av en ny elbil-skatt som regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2018. Kritikere mener avgiften vil ramme familier, gå utover elbilenes konkurransefordeler og stå i veien for målet om at det kun skal selges nullutslippbiler innen 2025. Ulltveit-Moe er ifølge VG av en helt annen oppfatning enn dem som går ut mot avgiften.- Jeg synes det er helt riktig. Det er bra at politikerne erkjenner at det har vært en dårlig fordelingsprofil i fordelene til elbilene, sier han til avisen.

Les også