2018 blir det store X-året for BMW

Den kommende stor-SUV-en X7 er allerede i produksjon i USA.

12 måneder før lanseringen av helt nye BMW X7 har den første preproduserte versjonen rullet ut av samlebåndet på BMW-fabrikken i Spartanburg i USA. Nå skal den blant annet testkjøres på isdekte vinterveier i Skandinavia, opplyser den norske importøren.Helt nye BMW X7 blir merkets mest luksuriøse SUV og tar rollen som storebror til BMW X5 og X6. Nå skal BMW bruke det neste året til å kvalitetssikre og optimalisere den nye modellen for å klargjøre den for serieproduksjonen som starter i slutten av 2018. Sammen med den preproduserte utgaven av helt nye X7, skal totalt fem BMW X-modeller nå utpå en verdensomspennende ekspedisjon under tildels ekstreme forhold – fra den varme ørkenen Death Valley i California til is- og snøføre i krevende kuperte landskap i Skandinavia. Testmodellene er møysommelig kamuflert for å skjule hvordan den endelige versjonen av BMW X7 kommer til å se ut, men BMW har allerede lettet litt på sløret. – Lanseringen av helt nye BMW X7 er en del av den største modelloffensiven i BMW’s historie, sier kommunikasjondirektør hos BMW Norge, Marius Tegneby.– Vi har nettopp lansert helt nye BMW X3, i mars 2018 lanserer vi helt nye BMW X2, så kommer BMW X4 før vi altså lanserer helt nye BMW X7 mot slutten av neste år, sier han.