Audis fabrikk i Ingolstadt – montering av Audi Q5 hybrid quattro. Foto: Audi

Audi tilbakekaller 875.000 biler

Den tyske bilprodusenten Audi tilbakekaller 875.000 biler rundt om i Europa etter å ha oppdaget et problem med varmeanlegget som kan føre til brann.

Det skal være en feil i tilkoblingen til et reservevarmeanlegg som er problemet, sier en talsmann for bilgiganten til nettstedet Marketwatch, ifølge E24.Det er varmeanlegget i biler av modellen Audi A4, A5 og Q5 produsert mellom 2011 og 2015 som potensielt har dette problemet, og som tilbakekalles.De første meldingene om at Audi tilbakekaller bilene sine kom onsdag kveld, da bilprodusenten varslet at de trekker tilbake 330.000 biler i Tyskland.I oktober måtte de tilbakekalle 250.000 biler i USA som følge av samme problem.Foreløpig har ikke Audi kommentert hvor mye det vil koste dem å tilbakekalle bilene. Det er uklart om norske kunder er rammet.(©NTB)