Illustrasjonsfoto: AP

Bilsalget vokser videre - nærmer seg jappetiden

Salget av nye personbiler har passert 150.000. For åttende år på rad vokser nybilsalget i Norge.

Siden finanskrisen har salget økt hvert år og nærmer seg salgstallene fra «den løsslupne jappetiden midt på 1980-tallet», skriver Finansavisen og viser til tall fra bransjeorganisasjonen Opplysningsrådet for Veitrafikken. Null- og lavutslippsbiler ligger an til å sette rekorder i år. Fram til søndag var det registrert 7.351 nye Teslaer, og produsenten har solgt nærmest dobbelt så mange biler som i rekordårene 2014 og 2015.Salget av rene bensinbiler og dieselbiler faller markant, men står fortsatt for rundt halvparten av nybilsalget med henholdsvis 37.090 og 34.892 nye biler i år. Plugg-inn-hybrider nærmer seg 30.000, mens salget av andre hybrider ligger tett oppunder 20.000. De to hybridsegmentene øker med henholdsvis 35,7 og 18,5 prosent. Salget av hydrogenbiler er doblet, men i absolutte tall er det fortsatt et meget beskjedent marked med 43 nyregistreringer.VW blir igjen Norges mestselgende bilmerke. Til tross for nedgang på 12,2 prosent, er det registrert 22.358 nye Volkswagen når det står igjen to uker av året. Drøyt halvparten av disse er en eller annen variant av Golf, som er den desidert mest solgte bilmodellen i landet.(©NTB)