Falkeblikk AS

Evald og hans lynkjappe taxi blir verdensstjerner

Evald Jåstad fra Odda har verdens eneste Ford Focus RS-taxi. Sjekk ut videoen her.

Evald Jåstad fra Odda i Hardanger har verdens eneste Ford Focus RS som går som taxi. Nå vises videoen om «Det blå lynet» over hele verden, skriver Ford i en pressemelding.- Jeg har alltid har vært en stor fan av rallybiler. Dessuten er veiene her på Vestlandet - med sine mange svinger og bratte stigninger - helt perfekt for denne type bil, sier Jåstad.Nylig har Ford Europas film-team vært i Vestlandsbygda og lagd film om den spesielle taxien til Evald.- Videoen skal distribueres både i Europa, Asia, Amerika og Afrika, sier filmprodusent Jerome Isaac, som skryter av gjestfriheten han opplevde på sitt Norges-besøk.- Dette er første gangen jeg er i Norge. Evald og alle andre vi møtte i Odda etterlot et fantastisk førsteinntrykk av en veldig gjestfri og behjelpelig lokalbefolkning.Focus RS-en går som taxi i Odda Taxi.Med hele 350 hestekrefter, trekk på alle fire og en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på 4,7 sekunder er råtassen Ford Focus RS både en bil og en taxi helt utenom det vanlige.- Jeg kjører mange eldre passasjerer til butikken og legen med taxien min. De kaller den bare «Det blå lynet», eller RS-taxien. Alle de 7.000 innbyggerne i Odda kjenner igjen bilen, enten på lyden eller på den spesielle blåfargen, sier Jåstad.- Hva sier kundene til å bli hentet i en RS?- Mange har hørt at om bilen min og ber om å få bli kjørt i den. De blir egentlig veldig begeistret når de ser RSen. Gromlyden i RS-en får ofte frem smilet hos passasjerene, sier Jåstad.Se hele videoen her

Les også