+ mer

Ford skal investere 87 milliarder kroner i elbiler

Bilprodusenten Ford varsler økte investeringer i hybrid- og elbiler. Fram til 2022 skal planlegger selskapet investeringer på rundt 87 milliarder kroner.Det var Ford-sjef Jim Farley som slapp nyheten under bilmessen i Detroit søndag.Tidligere har Ford, som er USAs nest største bilprodusent, gått ut med planer om å investere rundt 35 milliarder kroner i elbiler innen 2020.Markedsandelen til elbiler er fortsatt svært liten i USA og de fleste andre store markeder, men har vært økende de siste årene. Ford Focus er foreløpig den eneste Ford-modellen som kommer i elektrisk versjon i USA, men i løpet av de neste årene planlegger produsenten å lansere en hybridversjon av den bestselgende pickupen F-150.Fords hovedkonkurrent, General Motors, planlegger å lansere minst 20 elbilmodeller innen 2023.

Motor