+ mer

Rekordmange biler i bruktbilmarkedet

Det har vært en solid vekst i brukbilmarkedet med «all time-high».

Det ble lagt ut nesten 700.000 annonser for bruktbil på FINN motor i 2017. Dette er en oppgang på over åtte prosent sammenlignet med 2016.- Det har vært svært høy aktivitet i bruktbilmarkedet gjennom 2017, sier Eirik Håstein, produktdirektør for FINN motor. Det var rekordmange biler til salgs på FINN våren og høsten 2017- over 70.000 hver uke. - I løpet av 2017 har vi sett en «all time-high» for privatannonsører på FINN motor totalt. Nesten 280.000 privatannonsører har lagt ut biler, båter, MCer og nyttekjøretøy, opplyser Håstein.De første ukene i det nye året tyder på fortsatt stor aktivitet i bruktbilmarkedet. - Bruktbilmarkedet i desember la seg på et normalt nivå, med rundt 40.000 annonserte biler, sier Håstein.Det er spesielt hos merkeforhandlerne det har vært hektisk, med et stort volum av leasingbiler som har kommet tilbake i bruktmarkedet i løpet av høsten. Over 2.500 forhandlere har lagt ut biler på FINN det siste året.El- og hybridbiler var svært ettertraktet i 2017, og ser ut til å holde seg populært i 2018 også, mens dieselbiler har opplevd en nedgang.- Noen av elbilene blir solgt innen én uke etter at annonsen ble lagt ut. El- og hybridbilene utgjør også en større andel av bruktbilmarkedet, og i 2018 forventer vi at disse skal utgjøre til sammen ni prosent av totalmarkedet, forteller Håstein.Blant bilmerkene det ble søkt mest på i 2017, finner vi Mercedes AMG, Tesla og Porsche.De mest annonserte bilmerker var Volkswagen, BMW,  Volvo og Toyota, etterfulgt av Mercedes-Benz, Audi, Ford, Nissan og Peugeot.
Motor