ULI_SONNTAG

VW mest solgt åtte år på rad

Volkswagen måtte seg tilbakegang i fjor, men var likevel det soleklart mest solgte bilmerket i Norge.

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010, og Volkswagen Golf har vært den mest populære modellen siden 2008. Også 2017 ble et suksessår for Volkswagen i Norge med 23.212 registrerte biler av et totalmarked på 158.650 biler. Det ga en markedsandel på 14,6 prosent i historiens tredje beste salgsår for nye biler. Kun i toppårene 1985 og 1986 ble det solgt flere biler enn i fjor. Toyota var nummer to med 17.980 biler.I forhold til 2016 må imidlertid VW se en tilbakegang på 12,7 prosent.- 2017 har vært nok et suksessår for oss i Volkswagen, men vi gir oss ikke nå. I 2018 vil vi lansere flere attraktive modeller som vi er sikre på at kundene vil sette pris på, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak i en meldnigVolkswagen Golf ble også landets soleklart mest populære modell med over 12 000 registrerte eksemplarer.33 080 av de nye bilene som ble registrert i år var nullutslippsbiler, og den aller mest populære modellen var Volkswagen e-Golf. I løpet av 2017 ble det registrert 6.639 nye e-Golf-modeller i Norge – en økning på 41 prosent sammenlignet med året før.- At den elektriske revolusjonen fortsetter i Norge er både ventet og gledelig. I årene som kommer vil Volkswagen lansere en rekke nye nullutslippsmodeller basert på en helt ny og fremtidstilpasset arkitektur i form av MEB. Volkswagen I.D.-modellene skal bidra til at vi ligger helt i front når det kommer til elektrisk mobilitet, sier Edvardsen-Eibak.I tillegg til de rene elbilene, var de ladbare GTE-modellene veldig populære også i 2017. Brorparten av alle de registrerte Passat-modellene var ladbare, og det ble også registrert nesten 2500 Golf GTE i løpet av året.

Les også