+ mer

4.000 Audi e-tron-kjøpere loves fullverdig SUV

Innen 2020 er tre Audi elbiler på veien. Nå gleder nesten 4.000 nordmenn seg til e-tron.

En ny Audi A6 er alltid en begivenhet, men for oss nordmenn var det nok viktigere at den tyske bilprodusenten viste frem e-tron på bilmessen i Genève. Riktignok var bilen bare avduket noen få minutter av gangen. Og foreløpig viser Audi bare frem en kamuflert prototype. Men at bilen nærmer seg produksjon er det ingen tvil om.Når bilen faktisk har verdenspremiere er en bevoktet hemmelighet fra Audis side, men ryktene skal ha det til at det skjer i Brussel i august. Det er også i Belgia bilen skal produseres. De første bilene kan ventes på veien mot slutten av året.Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge, sier til Hegnar.no at nesten 4.000 nordmenn har betalt reservasjonsbeløpet på 20.000 kroner for å sikre seg en plass i køen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
Importøren lover at de får bra med produksjonsplasser fra start.Under bilutstillingen i Genève kunne Audi bekrefte at e-tron blir en fullverdig SUV som får det «alle» nordmenn etterspør; hengerfeste.El-SUV-en får mulighet for 150 kW hurtiglading, som gjør det mulig å fullade bilen på 30 minutter.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Tre Audi elbiler skal være på veien innen 2020 e-tron blir først ut av de elektriske Audiene. I fjor ble konseptbilen Audi
 
e-tron Sportback Concept vist frem for første gangDen tredje elbilen fra Audi blir en kompaktbil.(Artikkelen fortsetter under bildet)
I påvente av lanseringen av elbilene er A6 den store nyheten. I første omgang er det sedan-utgaven som vises, men Avant-utgaven er ikke langt unna. Dashbordet minner om det vi finner i større A7 og A8, med store skjermer, som vi også vil finne igjen i e-tron.På Audi-manér er A6 mer evolusjon enn revolusjon, men linjene er skarpere og mer dynamiske. Samtidig gjør «single frame»-grillen mer ut av seg.En Allroad-variant vil også komme, etter hvert.Nye Audi A6 produseres på fabrikken i Neckarsulm og kommer på markedet sommeren 2018. Norske priser er ikke klare.

Motor