+ mer

Hyundai Kona Electric blir garantert en av bestselgerne i Norge

Flere nullutslippsbiler er på gang. 18.000 har satt seg på liste for å kjøpe én av dem.

Så mange som 18.000 nordmenn har reservert Hyundais nye elbil Kona. Alle disse kommer naturligvis ikke til å ta levering av bilen, da det ikke har kostet noe å sette seg på liste, men importøren tror at rundt en tredjedel av interessentene vil signere kontrakt på bilen. Da er vi fortsatt på imponerende 6.000 biler.Men leveringssituasjonen kan bli utfordrende.-  Vi regner med å levere 4.500 elbiler i år, hvorav rundt halvparten Kona. Det ser betydelig bedre ut neste år, sier administrerende direktør Thomas Rosvold hos den norske Hyundai-importøren.De første Kona Electric-kundene får etter planen bilene sine i juli.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kona Electric med den største batteripakken får en rekkevidde i henhold til relativt realistiske målesyklusen WLTP på 482 km, noe som er 12 km mer enn anslagene som ble gitt for noen uker siden.Hyundai mener timingen av lanseringen av Kona Electric nærmest er perfekt.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Men den koreanske bilprodusenten har også en annen interessant nullutslippsbil på lur; hydrogenbilen Nexo. Den erstatter den aldrende ix35 og bør ha et betydelig større potensial.-  Vi regner med å selge flere Nexo i løpet av seks måneder enn vi har gjort av hydrogenversjonen av ix35 siden den kom på markedet både internasjonalt og i Norge i 2013 (67 biler), sier Rosvold.Den nye hydrogenbilen har en kapasitet på hele 800 km (NEDC-standarden) på én fylling.Det finnes i dag seks hydrogenstasjoner i Norge. Tre nye er ventet i år. Det er blant annet stasjoner på tegnebrettet på Geilo og Hamar. Da blir bilen enda mer aktuell for mange.Rosvold minner om at hydrogenbiler har et ekstra fortrinn i forhold til elbiler: De kan kjøre i kollektivfeltet som før, uten krav om passasjerer.
WE! Shoot IT

Motor