+ mer

Ja, det er en Toyota Auris

Toyota Auris har blitt noen hakk tøffere og fått en sterkere motor.

Publisert 8. mars 2018 kl. 13.51
Oppdatert 8. mars 2018 klokken 13.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
Den tredje generasjonen Toyota Auris får sin verdensdebut på bilutstillingen i Genève. I første omgang er det utvendig design som er i fokus. Interiøret vises ikke nå,  men så er det ganske lenge til bilen er på veien. Ifølge informasjonssjef Espen Olsen hos den norske importøren kommer bilen på markedet i 1. kvartal 2019.Auris er mer sporty enn tidligere. Den er lengre, lavere og bredere.Den nye modellen leveres også med en helt nyutviklet 2,0-liters hybridmotor, som nå også kommer i nye Lexus UX. Det dreier seg om en 2,0-liters hybridmotor som yter 180 hestekrefter. I tillegg leveres Auris med en 1,8 liters hybridrivlinje på 122 hk, hentet fra Prius.Opptil 50 prosent av kjøringen i hverdagen kan foregå elektrisk. Dette medfører et særdeles lavt drivstofforbruk og CO2-utslipp, men disse verdiene er ikke sluppet ennå.Den norske importøren regner med å selge 4.000 Auris i året.