+ mer

Legendariske Toyota Supra er tilbake!

Toyota gjenoppliver sin mest ikoniske sportsbil; Supra.

Toyota GR Supra Racing Concept får sin verdensdebut på bilutstillingen i Genève.-  Med GR Supra tar vi tilbake navnet på den legendariske bilen. Det blir en viktig profilbygger for Toyota, sier informasjonssjef Espen Olsen hos Toyota til Hegnar.no.Supra er et resultat av samarbeidet mellom Toyota og BMW. Supra og Z4 blir på mange måter samme bil, selv om designet blir forskjellig.Og nei, den leveres ikke som hybrid, selv om vi foreløpig vet lite om drivlinjer og motorisering.Olsen ser for seg at Supra, som kommer på markedet i 2019, kan bli en populær modell i racing- og driftingmiljøet.Den siste Supra-modellen, som gikk ut av produksjon for mer enn 15 år siden, dominerte i japansk GT-racing, der den vant den gjeve GT500-klassen fire ganger, og skaffet seg dermed millioner av fans. Modellen deltok også i den amerikanske IMSA-serien, og var to ganger å se på Le Mans på 90-tallet.Supra er blant annet en velkjent bilmodell i kjøresimulatorspillet Gran Turismo. Og ikke minst ble den meget godt kjent som hovedrollebilen i den første filmen i The Fast and The Furious-serien.GR Supra Racing Concept viderefører den klassiske Supra-oppskriften med frontmontert motor og bakhjulsdrift.
Motor