KjøpLogg inn
+ mer
Foto: AP Photo/David Zalubowski.

Toyota tilbakekaller 1.1 millioner biler

Publisert 28. mars 2018 kl. 11.26
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 11.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 81 ord

Bilselskapet Toyota tilbakekaller 1.1 millioner biler. Årsaken er kollisjonsputer som potensielt kan være farlige.Alphard, Vellfire, Corrolla Rumion og Noah er blant bilmerkene som Toyota kaller inn utgaver av, ifølge bilselskapet selv. 210.000 av bilene som tilbakekalles er biler solgt i Europa.Årsaken til tilbakekallingen er defekte kollisjonsputer som potensielt kan sprekke ved en kollisjon. 20 personer har dødd på verdensbasis grunnet produksjonsfeilen gjort av den japanske bildelsprodusenten Takata.Produksjonsfeilen har også ført til at flere andre selskaper, deriblant General Motors, har tilbakekalt biler.