Mercedes-AMG GLC Coupé 63s er ekstrem

En V8-er på over 500 hk i en familie-SUV blir aldri feil. Det er bare én ting vi ergrer oss over etter å ha kjørt Mercedes-AMG GLC Coupé 63s.

Ekstremistene hos Mercedes’ AMG-avdeling har gjort det igjen. De har omdannet en normal familie-SUV til et ondsinnet monster, som vil gjøre alt det kan for å lede deg inn i fristelse.Vi snakker om Mercedes-AMG GLC Coupé 63s, som også finnes med fornuftig hybridinnmat i form av 350e . Det er ikke mye fornuft å spore under panseret på AMG-utgaven. Der finner vi den fantastiske V8 biturbo-maskinen som vi også har opplevd og gledet oss over (faktisk elsket) i sportsbilen AMG GT. 510 hester, intet mindre.Prestasjonene er nærmest surrealistiske. SUV-en klarer 0-100 km/t på 3,8 sekunder, mens toppfarten på vår bil, takket være «AMG Drivers»-pakke, er på 280 km/t. Det tror vi på, selv om vi ikke en gang var oppe i det halve i løpet av vår korte testuke. En slik bil i Norge blir som å putte en topptrent hund i bur, hele tiden. Det er dyreplageri. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Vi vil også anbefale «light»-utgaven av denne bilen. I fjor på disse tider kjørte vi GLC Coupé AMG,

Les også