Nissan LEAF oppnådde toppscore

Norges mest solgte bil for tiden har vært gjennom EuroNCAPs krasjtest. Slik gikk det.

Nye Nissan LEAF er for tiden Norges mest solgte bil, og i den helt ferske krasjtesten utført av uavhengige Euro NCAP, oppnår elbilen maksimale fem stjerner. Krasjtesten er nylig oppgradert med enda tøffere betingelser, og LEAF er den første bilen som gjennomfører testen etter det nye, strenge reglementet. Det nye oppsettet for Euro NCAP utsetter testbilene for tøffere forhold enn noensinne, og inkluderer en rekke nye scenarier som innebærer sammentreff med både andre biler, fotgjengere og syklister. LEAF oppnådde 93 prosent score for voksen sikkerhet og 86 prosent for barn. Belønningen med 5-stjerner i testen viser ifølge en pressemelding fra Nissan viktigheten av de mange ulike førerassistanse-systemene tilgjengelig i nye LEAF. Teknologi som kameraer og radar bidrar til muligheter for blant annet forgjenger-gjenkjenning og trinn én av det autonome førerassistanse-systemet ProPILOT.- Euro NCAP-kunngjøringen beviser det vi har visst lenge, nemlig at nye Nissan LEAF holder et meget høyt sikkerhetsnivå og at den er en pioner innen elbil-sjangeren. Dette viser at våre kunder fullt ut kan stole på vår visjon om Nissan Intelligent Mobility. Dette er bare starten på vår vei mot virkelig å endre måten vi kjører bil på og måten vi lever på, sier Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe.Les også: Nissan Leaf: Mye bra, men...

Les også