Rolls-Royce Phantom – et «magisk teppe»

Vi har prøvekjørt og prøvesittet det ypperste du kan tenke deg av luksus; Rolls-Royce Phantom. De rike og/eller mektige har det godt - svært godt!

Blir den en bestselger? Nei. Er det en viktig bil for Norge? Nei. Har vi lyst å teste bilen? JA.Selv for en blasert biljournalist er det stas når man blir invitert på prøvekjøring av en Rolls-Royce, attpåtil toppmodellen Phantom. At det hele skulle skje i Tyskland, i traktene rundt München ble sett på som et pluss. Vi hadde tross alt lest spesifikasjonene på bilen; slagvolum 6,75 liter, 563 hk, V12, toppfart 250 km/t, 0-100 km/t på 5,3 sekunder og et dreiemoment en lastebil verdig; 900 Nm.Vi tok på oss findressen og satte oss på første fly til München, hvor vi naturligvis ble hentet av en hyggelig sjåfør, som skulle kjøre oss til sentrum, hvor begivenhetene skulle starte. I baksetet på lillebror Ghost følte vi oss som en konge. Nå hadde vi definitivt sammenligningsgrunnlag før vi selv skulle sette oss inn i både bak- og førersete i Phantom.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Rolls-Royce

Les også