/----/

Vil fjerne alle avgiftsfritak for elbiler

- En klimapolitisk skandale, mener Civita.

Samfunnsøkonom Haakon Riekeles vil fjerne alle avgiftsfritak for elektrifiserte biler, og gjøre engangsavgiften mer nøytral, skriver DN.- At ladbare hybridbiler får avgiftsfordeler på over to milliarder kroner i året er intet mindre enn en klimapolitisk skandale, skriver han i et leserinnlegg i avisen.Begrunnelsen er at utslippsmålingene for disse bilene er lite pålitelige.Riekeles foreslår heller å gi støtte etter hvor stort batteri bilen har.- Om målet er å erstatte mest mulig av fossilbilkjøringen, er det lurere å belønne biler med lang rekkevidde, sier han til DN.Henrik Asheim, finanspolitisk talsmann i Høyre og leder av finanskomiteen på Stortinget, karakteriserer overfor avisen Riekeles utspill som interessant.- Vi skal arbeide med et avgiftssystem som skal fungere også etter 2025, men vi har ikke kommet så langt på det ennå, sier Asheim.

Les også