+ mer

Ja, den kommer som ladbar hybrid

Citroën C5 Aircross kommer nå til Europa og Norge. Den gode nyheten er at den kommer som ladbar hybrid allerede neste år.

Citroën viser frem de første bildene av sin nye og praktiske SUV C5 Aircross

.
Den europeiske utgaven av merkets nye flaggskip byr ifølge en pressemelding på overlegen komfort, store muligheter for personalisering og uovertrufne praktiske løsninger.
 
Citroëns SUV-offensiv, med C3 Aircross og C4 Aircross (lang variant av C3 Aircross. Kun for Kina) i spissen, har allerede vært en stor suksess. Nå fortsetter denne internasjonale SUV-satsingen med den europeiske utgaven av C5 Aircross (C5 Aircross for Kina er på markedet). Som ambassadør for Citroëns Advanced Comfort-program skiller nye C5 Aircross seg også ut når det kommer til komfort og sin tilnærming til innvendig plass. Den velkjente Citroën-komforten forsterkes ytterligere av to store innovasjoner: Fjæringen med såkalte Progressive Hydraulic Cushions og Advanced Comfort-setene. Førstnevnte fungerer ved å bruke hydraulikk til å absorbere brå ujevnheter i enden av fjæringens arbeidsområde, både når demperen presses sammen og når den strekkes ut. På den måten sørger den for optimal komfort uansett underlag. Dette ble først lansert på nye C4 Cactus, og vil være bærebjelken i Citroëns komfortprogram. Setene gir, takket være gjennomtenke materialer, støtte, massasje og justeringsmuligheter, en komfort kun forbundet med komfortable møbler. Citroën har også tatt med seg sin lange erfaring med praktiske familiebiler inn i utviklingen av nye C5 Aircross. De tre baksetene kan justeres og felles ned uavhengig av hverandre, og bagasjerommet er det største i klassen med sitt volum på mellom 580 og 720 liter. Under panseret vil man finne bensin- og dieselmotorer fra 130 til 180 hestekrefter i kombinasjon med Citroëns nye EAT8-automatgirkasse.C5 Aircross vil også bli Citroëns første modell som blir tilgjengelig som ladbar hybrid i slutten av 2019. Bensin- og dieselvariantene vil være på markedet mot slutten av 2018.

Motor